Kategorier
Løbeudstyr

Anmeldelse: Liiteguard 2i1 løbeshorts

Jeg har de sidste par måneder testet Liiteguards 2i1 løbeshorts. Har testet dem i alle slags situationer, for at kunne komme med den bedste anmeldelse muligt.

Løbeshorts fra Liiteguard

Det skal siges, at Liiteguard har sponsoreret mine løbeshorts, men det har været på forudsætning af, at jeg lavede en ærlig anmeldelse – og det har jeg tænkt mig.

Jeg har i længe løbet i deres kompression løbestrømper, og været rigtig glade for dem. Det var derfor naturligt for mig, også at prøve deres løbeshorts.

Førstehåndsindtrykket

Hold da kæft de virkede tunge. Jeg troede først, at der var en eller anden plastikplade jeg manglede at få ud. Det skulle vise sig, at være det allerbedste ved de her løbeshorts.

Der er indershorts, som sidder godt tæt, ligesom tights og så er der løse shorts ud over. I princippet er de løse shorts jo mest “for show” – og der er jo nogle mænd, som synes det er lidt tøset kun at løbe i tights.

Materialet virker lækkert at have på – men de sidder naturligt lidt højere end jeg er vant til.

Støtter lænden

Jeg har tidligere bøvlet en del med min lænd. Det er oftest den, som bliver ramt først, når jeg løbetræner lidt for meget (og glemmer mine styrkeøvelser).

Liiteguards løbeshorts har et indlæg i lænden – eller de kalder det selv en elastik – men det føles som en fleksibel plastplade. Det giver en helt fantastisk støtte til min lænd. Det er som om den tvinger mig op i en mere opret løbestilling.

Det virker.

Test på forskellige løbetyper

Jeg har haft dem på i en række forskellige løbe-situationer, og det er lidt blandet oplevelse.

Det skal siges, at jeg løber i dem uden underbukser – det fungerer rigtig fint :-). Jeg har prøvet at løbe i dem i silende regnvejr (flere gange), og de virker ikke til at suge ret meget vand til sig. De bliver dog våde, men ikke mere end andre løbetights jeg har.

Intervallerne

Jeg har haft dem på i mine sprint intervaller, hvor jeg kørte all-out i 200 meter. Og de lidt længere 1 km interval.

Det kommer jeg ikke til at gøre igen. De virker lidt for tunge. Det kan godt være, at det måske nok er godt for min lænd, men jeg føler en lille smule begrænsning i min bevægelsesfrihed, når jeg skal løbe stærkt.

Tempoturen

Det bliver en del bedre, når jeg ligger i en tempotur og skal holde den. Der bliver jeg holdt i en god oprejst løbestilling – men i slutningen af tempoturen, kommer de til at føles en smule tunge. Det er muligvis mest oppe i hovedet på mig selv.

De lange ture

Det er her, hvor Liiteguards løbeshorts virkelig kommer til sin magt for mig. De lange ture er blevet en sand fornøjelse. Frygten for overbelastning af min lænd er helt væk.

Det var tit på de lange ture (+15km), hvor jeg begyndte at føle smerter i lænden. Smerterne har ikke været der på et eneste tidspunkt i disse løbeshorts. Og jeg har løbet samlet over 100 km’s lange rolige ture i dem.

Det er på de lange ture, hvor jeg har brug for stabiliteten i længden, og hvor fart ikke er målet, men en god lav puls.

Virker slidstærke

Når dette par løbeshorts er slidt op, så køber jeg helt sikkert et par mere. Men selv efter måske 200 km, omkring 20 vaske, så ser de ud som nye. Så der går nok mange år, før det sker.

God lomme til iPhone

På mine lange løbeture har jeg altid min iPhone med, da jeg lytter til podcast eller rolig musik. Og der har Liiteguard løbeshorts en lomme, som sidder det helt rigtige sted på siden af låret, så du overhovedet ikke mærker du har den med.

2 lommer til diverse

Det er ikke lommer jeg normalt vil bruge, men hvis du nu lige skal noget efter en træning eller et løb, så kan du snildt have en pung eller en nøgle i de løse lommer. Det er de dybe nok til.

Eller du kan stikke hænderne i dem og se smart ud som jeg gør på billedet :-).

Konklusion på anmeldelsen af Liiteguard løbeshorts

I første omgang tænkte jeg, at det måske var en anelse dyrt for et par løbeshorts. Men det var før jeg havde prøvet dem, og indset, hvad det rent faktisk er jeg fik.

Det er ikke bare et par løbeshorts med et par lommer. Der ligger rigtig mange tanker og udvikling bag den ekstra støtte, som de giver til lænden. Det kan mærkes allerede første gang du løber i dem.

Derfor kan prisen sagtens forsvares.

Og så har jeg endnu ikke nævnt, at de er lavet i 84% recycled polyester. Det er genbrug af jordens ressourcer på en fornuftig måde. Det giver da et ekstra lille pift til samvittigheden, at vi passer på jorden.

Min ærlige mening om Liiteguards løbeshorts 2-in-1 er, at de til mine lange løbeture er helt perfekte. Dem får jeg svært ved at undvære – og er sikker på, at de bliver endnu mere uundværlige, hvis jeg sætter mig et mål for en marathon-PR.

Du kan købe i shoppen hos Liiteguard

En dreng der er glad for hans Liiteguard løbeshorts 2-in-1

Af Brian Brandt

Motionsløber med indstilling som eliteløber.
Elsker at nørde løb og få mine børn involveret i min træning.
Her deles mine erfaringer i hverdagen med løb og familieliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *