Løbeudstyr

Jeg er stadig i en proces, hvor jeg undersøger og afprøver forskelligt løbeudstyr. Ønskelisten til julen bar tydeligt præg af min interesse ;-).

Løbeur

Jeg købte et Apple Watch i 2019, og vidste overhovedet ikke hvad jeg skulle bruge den til. Først da jeg begyndte at løbetræne, gav den lidt mere mening. Koblet sammen med Nike+ Run app’en, gav den fint mening i starten.

Nu er jeg blevet en del klogere på mit løb, og har fået lavet et “rigtigt” løbeprogram, så nu var det tid til Garmin. Jeg har i første omgang købt en lidt ældre model brugt – en Garmin Forerunner 235, for at teste om Garmin var det rigtige. Indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds med de tal jeg nu kan få – og nørde med.

Specielt det at jeg kan styre min pace ved at uret bipper når jeg løber for langsomt eller hurtigt, tror jeg på, gør min træning endnu mere effektiv og struktureret.

Løbesko

Mine Adidas sko er efterhånden nogle år gamle. De er fra tiden før min interesse for løb stak af. De har bare været brugt til at løbe lidt for at holde formen ved lige uden for fodboldsæsonen. Jeg har dog løbet 19.59 i dem på en 5 km.

Nike Zoom Flyknit var købt til at skulle løbe personlige rekorder hjem. Jeg fik dem i julen 2019 og 31. december satte jeg min 5 km rekord (18.59) til Nytårsløbet i Herning, hvor jeg fik en 3. plads.

Nike Zoom Pegasus Turbo 2 er købt i USA i en Nike Outlet. Jeg var egentlig på jagt efter Nike Next%, men de var udsolgt overalt. Så Pegasus er købt som et ekstra par til at have lidt at skifte imellem.

Løbeapps

Nike Run Club har været en suveræn app for en nybegynder. Der har været de data jeg skulle bruge, og den lavede samtidig et løbeprogram for mig, baseret på de tider jeg løb. Den brugte jeg til at træne op til min 5 km på 18.59.

Jeg har dog altid syntes, at jeg manglede lidt data med Nike Run Club.

Derfor købte jeg et Garmin Forerunner 235 ur og har nu siden marts 2020 brugt Garmin Connect.

Interface’et på Garmin Connect administrationen ligner noget fra Windows 95 tiderne, men det giver alligevel en masse ekstra data. Og jeg elsker data.

Hele mit løbeprogram er nu tastet ind i Garmin Connect og endda koblet sammen med min Outlook – så nu glemmer jeg i hvert fald ikke en træning.

Løbetøj

Jeg har efterhånden ret meget forskelligt løbetøj, som jeg tilfældigt har købt rundt om. Typisk har jeg dog købt Nike løbetøj hos Sportmaster – de har jævnligt gode tilbud på løbetøjet.

Jeg vil lave et længere blogindlæg om løbetøj på et andet tidspunkt.