Løbeudstyr

Jeg er stadig i en proces, hvor jeg undersøger og afprøver forskelligt løbeudstyr. Ønskelisten til julen bar tydeligt præg af min interesse ;-).

Løbeur

Jeg købte et Apple Watch i 2019, og vidste overhovedet ikke hvad jeg skulle bruge den til. Først da jeg begyndte at løbetræne, gav den lidt mere mening. Koblet sammen med Nike+ Run app’en, gav den fint mening i starten.

Nu er jeg blevet en del klogere på mit løb, og har fået lavet et “rigtigt” løbeprogram, så nu var det tid til Garmin. Jeg købte egentlig først en Garmin Forerunner 245, men jeg ville gerne lidt mere – og have music med. Det endte derfor med en Garmin Forerunner 645 Music. Den er jeg vildt glad for.

Specielt det at jeg kan styre min pace ved at uret bipper når jeg løber for langsomt eller hurtigt, tror jeg på, gør min træning endnu mere effektiv og struktureret.

Løbesko

Nike Zoom Flyknit var købt til at skulle løbe personlige rekorder hjem. Jeg fik dem i julen 2019 og 31. december satte jeg min 5 km rekord (18.59) til Nytårsløbet i Herning, hvor jeg fik en 3. plads.

Nike Zoom Pegasus Turbo 2 er købt i USA i en Nike Outlet. Jeg var egentlig på jagt efter Nike Next%, men de var udsolgt overalt. Så Pegasus er købt som et ekstra par til at have lidt at skifte imellem.

Brooks Levitate har vist sig at være nogle helt fantastiske sko til de lange rolige ture. De har en rigtig god støtte – og jeg føler bare jeg kan blive ved og ved med at løbe i dem.

Løbeapps

Jeg startede ud med at bruge Nike Run Club, og sammen med mit daværende Apple Watch, var det en suveræn app for en nybegynder. Der har været de data jeg skulle bruge, og den lavede samtidig et løbeprogram for mig, baseret på de tider jeg løb. Den brugte jeg til at træne op til min 5 km på 18.59.

Jeg har dog altid syntes, at jeg manglede lidt data med Nike Run Club.

Derfor købte jeg et Garmin Forerunner 645 ur og har nu siden marts 2020 brugt Garmin Connect.

Interface’et på Garmin Connect administrationen ligner noget fra Windows 95 tiderne, men det giver alligevel en masse ekstra data. Og jeg elsker data.

Hele mit løbeprogram er nu tastet ind i Garmin Connect og endda koblet sammen med min Outlook – så nu glemmer jeg i hvert fald ikke en træning.

Udover det, bruger jeg faktisk ingen apps. Mit løbeprogram er skrevet ind i et Google Sheet dokument, så det er tilgængelig for en eventuelt mentor og mig selv på farten.

Løbetøj

Jeg har efterhånden ret meget forskelligt løbetøj, som jeg tilfældigt har købt rundt om. Specielt mine Fusion løbetights og en ældgammel t-shirt jeg fik i et maratonløb for 15 år siden er mine favoritter.

Og et par løbestrømper fra Liiteguard har vist sig perfekte til de lange ture.

Jeg vil lave et længere blogindlæg om løbetøj på et andet tidspunkt.

Kost optimering

Jeg indtager en del forskellige produkter som proteinpulver, recovery-kulhydrater, energi-gels og hydro-tabs.

Det køber jeg typisk hos følgende shops (bemærk, at jeg har et lille samarbejde med disse shops, hvor jeg får en kommission af det du køber. Det til trods, handler jeg der stadig selv).

  • Bodylab – de har i mine øjne det nemmest opløselige og bedst-smagende protein-pulver.
  • PurePower – de har de bedste energi-gels og energipulver jeg har prøvet.