Kategorier
Løb

Løb i mørke

Jeg kommer tit til at løbe i mørke, da jeg bor i en lille by, lige i udkanten, hvor der ikke er langt til landet. Det betyder også, at jeg ofte løber på mindre landeveje, hvor der ikke er gadelys.

Til gengæld er der så ikke mange mennesker at skulle undgå på min vej. Det er noget som er et større problem i de store byer, hvor løbere og fodgængere ofte er i strid. Skal løberen råbe når han kommer løbende eller skal han bare løbe forbi, og derved måske forskrække fodgængeren. Du ved, de store verdensproblemer.

Det rette udstyr til løb i mørke

Da jeg begyndte at løbe mere, kom jeg også ofte til at løbe om aftenen – og i Danmark om vinteren, er der bare mørkt tidligt.

Derfor var jeg på jagt efter en god løbelampe – eller pandelampe, som det jo nok er kendt som. Den skulle være stærk nok, til at jeg kunne løbe ud i skoven, og ikke være bekymret for at jeg træder forkert.

Det skal jeg sige dig jeg har fundet.

LED pandelampe NEO6R

Den er præcis det jeg havde behov for. Den sidder overraskende godt på hovedet og så giver den noget vildt lys.

Den er købt hos Løbeshop.dk her

NEO6R led pandelampe
Afsted på tur kl. 22 om aftenen med NEO6R LED pandelampe

Her har jeg sat den udenpå min Nike hue, så det føles næsten ikke som om den sidder deroppe. Elastikken rundt om hovedet fungerer godt – og der er faktisk også en lille rød lampe bagpå. Det giver lidt ekstra sikkerhed.

Jeg prøvede at tage et billede af grusvejen jeg løb på den aften. Det er rigeligt til at løbe efter.

Forskellen på hvor LED lampen lyser og ikke lyser

En ting du opdager, når du løber på en mørk grusvej, er at hvis der kommer en bil, så støver det. Alt det støv bliver meget mere synligt, når det eneste du kan se, er det der er i lyset fra din LED pandelampe.

LED lampe til brystet

Det er faktisk muligt at spænde denne LED lampe på maven / brystkassen. Det fandt jeg dog aldrig ud af – det var ALT for besværligt. Der gav jeg faktisk op. Sad med de der seler i en halv time, og det lykkedes mig ikke.

Og når den så sidder så godt på hovedet som en gør, så gad jeg ikke prøve længere.

Jeg kan kun anbefale sådan en LED pandelampe Neo6R. Den er i mine øjne også ret billig, i forhold til prisen.

Anbefalinger når du løber i mørke

Et par erfaringer jeg har gjort mig, ved at løbe mange ture i mørke.

  • Løb primært på asfalt, så er risikoen for at falde mindst
  • Løb primært på kendte ruter
  • Løber du på små landeveje, så træk ud i grøften, når der kommer en bil
  • Hold dig væk fra hovedveje – bilerne blænder ikke ned for dig

Af Brian Brandt

Motionsløber med indstilling som eliteløber.
Elsker at nørde løb og få mine børn involveret i min træning.
Her deles mine erfaringer i hverdagen med løb og familieliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *